Η Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου ιδρύθηκε το 1962 ως αντεπιστέλλον μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών των Αθηνών από μια ομάδα φωτισμένων λογοτεχνών όπως ο Άντης Περνάρης, ο Κύπρος Χρυσάνθης, ο Κώστας Μόντης και άλλοι. Πρόεδροί της έχουν διατελέσει οι επιφανέστεροι λογοτέχνες της Κύπρου όπως ο Κώστας Μόντης, ο Ξάνθος Λυσιώτης κλπ

 

Προσεχώς...
11/02/2016
Συνέδριο "Ποίηση και Φιλοσοφία"
Διοργανωτές: Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. - 7 μ.μ.

θέατρο Ένα, Leoforos Athinas, 1016 Λευκωσία.

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι με πολλή ικανοποίηση που βλέπουμε να δημιουργείται η Ιστοσελίδα της ΕΕΕΛΚ. Καλύπτεται έτσι ένα μεγάλο κενό στον τομέα της πληροφόρησης και της επικοινωνίας για την Εταιρία. Με την ιστοσελίδα, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της Κύπρου παρέχει στα μέλη του την ευκαιρία να γίνει γνωστό το έργο τους σ’ ολόκληρη της Κύπρο, αλλά και σ’ όλο τον Ελληνικό χώρο κι όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες.

Η Εθνική Εταιρία στα σχεδόν πενήντα χρόνια ζωής της έχει να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική δράση: πάρα πολλές εκδόσεις, επετειακές και άλλες εκδηλώσεις, λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, συνέδρια, βοήθεια προς νέους λογοτέχνες και γενικά εκπλήρωση των σκοπών της όπως προβλέπονται στο καταστατικό της.

Α. Ηλιοφώτου  

Χορηγοί: